Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ- Μετατρέπουν την μαύρη τρύπα των κρατικών ταμείων σε χάος!

ΑΡΘΡΟ του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι μνημονιακοί κυβερνήτες ζουν σε άλλο κόσμο.
Είναι αρνητικά εντυπωσιακό το ότι οι Σαμαράς - Βενιζέλος δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και την ελληνική καθημερινότητα.. αφού έχουν αποδειχθεί το ρόλο των εντολοδόχων των ξένων δυναστών δανειστών.
Είναι πορείας άξιον πως δεν βλέπουν ότι έρχεται στάση πληρωμών από τους Έλληνες φορολογούμενους εξαιτίας της ανέχειας.
Μια στάση πληρωμών όχι ηθελημένη από πολίτες του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αλλά από αγανακτισμένους και εξαναγκασμένους από τις συνθήκες.
Είμαστε μπροστά σε μία αναγκαστική στάση πληρωμών.
Είναι αυτό το ίδιο το κράτος κλέφτης και τοκογλύφος, που τους οδηγεί στην απελπισία και στην αυτοκτονία με τις δήθεν φοβερές «ευκαιρίες ρυθμίσεις», επιδιώκοντας να εισπράξει ότι μπορεί από τα μνημονιακά χαράτσια, τα –καταρχήν – έκτακτα, που εξελίχθηκαν σε μόνιμα, γιατί έτσι ήθελε η Τρόικα και πρόθυμα υλοποίησαν οι κυβερνόντες.
Άλλωστε αυτό απέδειξε και η τελευταία ευκαιρία ρύθμιση, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έχει κάνει την τοκογλυφία «επάγγελμα»!
Ο χαρακτηρισμός βαρύς αλλά ταιριάζει στην εγκληματική αυτή πράξη εις βάρος του Λαού για τον πασιφανή λόγο :
Στην τελευταία ρύθμιση των 48 δόσεων, η κυβέρνηση επέβαλλε επιτόκιο 8,5% όπου φτάνει την αποπληρωμή να κοστίζει στον πολίτη τα διπλά!
Αν αυτό δεν είναι τοκογλυφία τότε τι είναι;
Αποτέλεσμα, η μαύρη τρύπα διευρύνεται με καμία ελπίδα ελάττωσης .
Ελπίδα αποτελεί η προφανής λαϊκή αντίδραση που θα τους γκρεμίσει, εξαιτίας αυτής της άδικης κοινωνικά ληστρικής κρατικής επιδρομής, που οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση.
Αλήθεια υπάρχει τράπεζα που δίνει για τέσσερα χρόνια σε κατάθεση 32% επιτόκιο;
Οι απειλές «εάν δεν μπείτε στη ρύθμιση, θα σας πάρουμε σπίτια, μισθούς, κινητά και ακίνητα», τοκογλύφους και εκβιαστές θυμίζουν .
Οι πολίτες νοιώθουν στο πετσί τους την κυβερνητική αναλγησία και γι’ αυτό κάποιοι πιστεύουν, ότι είναι ίδια η συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών με εκείνη του μαυραγορίτη, αφού και οι δύο τους θεωρούν τους ανθρώπους υποζύγια.
Με τέτοιες … δήθεν «διευκολύνσεις», οδηγούν τους έλληνες φορολογούμενους σε στάση πληρωμών και μετατρέπουν την μαύρη τρύπα των κρατικών ταμείων σε «χάος», καθώς ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»
Το ότι όλοι το γνωρίζουμε και το κατανοούμε πλήρως είναι αντιληπτό .
Το γιατί αυτοί αποφασίζουν και πορεύονται έτσι, είναι το μεγάλο ερωτηματικό !
*Νίκος Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής-  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ (με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε): Μνημόνιο ή Δημοκρατία


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε και τα πρωτοφανή μέτρα που ελήφθησαν στην Αθήνα για την προστασία του, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:   Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία.   Με αφορμή την επίσκεψη   Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη  Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού.
Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία.
Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας
Τ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή: Στόχος ένα νέο Κράτος


Η δημιουργική υπέρβαση των Μνημονιακών υποχρεώσεων και η ύπαρξη ενός νέος συμβολαίου μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα με μετρήσιμα αποτελέσματα αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με αυτά που επισήμανε, σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, στην ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναλύοντας τις προτεραιότητές του ξεκαθάρισε ότι «έχουμε ένα κράτος μεγάλο, σπάταλο, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό το οποίο ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβίωσή του παρά για τον πρωταρχικό του ρόλο που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ένα κράτος το οποίο αντί να διευκολύνει την ανάπτυξη είναι συχνά τροχοπέδη και εμπόδιο σε κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα».
Πρόσθεσε δε ότι «το κράτος αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό το προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα άσκησαν την πολιτική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες. Η ίδια η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται εν πολύς στην αντίληψη ότι το κράτος είναι το σημαντικότερο εργαλείο παραμονής των κομμάτων στην εξουσία».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τη στιγμή που η Ελλάδα εισήλθε στο Μνημόνιο για τη μεταρρύθμιση του κράτους, με αποτέλεσμα «να έχουμε σήμερα 1.300.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και οριζόντια περικομμένους μισθούς για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».
Παράλληλα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι η δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευόταν αν δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση του Υπουργείου με την Τρόικα. «Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα, παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις που να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες», τόνισε σχετικά.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι για κάθε μία από τις 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται με αξιοκρατικά κριτήρια ένας νέος άνθρωπος με προσόντα και δυνατότητα πραγματικής προσφοράς σε τομείς όπως για παράδειγμα η υγεία, όπου υπάρχουν πραγματικές και επείγουσες ανάγκες.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι συμφωνημένες από πέρυσι υποχρεωτικές αποχωρήσεις των δημόσιων υπαλλήλων θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από τις εξής κατηγορίες:
• Πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.
• Πλαστά δικαιολογητικά με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας.
• Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
• Οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος.
Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, παραδέχτηκε ότι η αποστολή για τη δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Τομέα δεν θα είναι εύκολη, καθώς συγκρούονται δυο κόσμοι: «από τη μια αυτός που ζητάει ο δημόσιος τομέας να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τον ιδιωτικό και από την άλλη, που αποτελεί και τη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, εκείνος που θέλει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και φιλικό προς τον πολίτη Δημόσιο, το οποίο θα στηρίζει την ελεύθερη οικονομία και κατά συνέπεια την ανάπτυξη».

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΟΜΑ: ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ "ΣΟΚ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο Υπουργός ΑναπΛηρωτής  Περιβάλλοντος
κ. Στ. Καλαφάτης. Επέδειξε ταχύτατα αντανα-
κλαστικά και ενδιαφέρον για την σοβαρή υπόθεση
των Ιωαννίνων.
Προειδοποιήσαμε ότι θα πρέπει να φθάσει το "μαχαίρι στο κόκκαλο". Κάποιοι έκαναν ότι δεν άκουσαν. Κακό του κεφαλιού τους...
Σύντομα η "tolminews" θα δημοσιεύσει ένα νέο συγκλονιστικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στα Ιωάννινα και αφορούν τη γνωστή υπόθεση της τοπικής δασικής υπηρεσίας των Ιωαννίνων,
που ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Νέα στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Θα αποκαλυφθούν ψέμματα και μεθοδεύσεις υπηρεσιακών παραγόντων να συγκαλυφθεί η υπόθεση της τεράστιας παράνομης υλοτομίας στην ακριτική περιοχή Βασιλικού, να παραπληροφορηθούν κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Λίγη υπομονή και η "βόμβα' θα σκάσει!

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Συνάντηση σε φορτισμένο κλίμα Κυριάκου Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλου,Μιχελάκη, Μαυραγάνη με βουλευτές Ν.Δ. - Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, καμία απόλυση


Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Λεωφόρου Συγγρού, η συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, με περίπου 50 βουλευτές του Κόμματος, και συζήτησαν σε φορτισμένο κλίμα το πολυνομοσχέδιο.

Απ' την συζήτηση προέκυψαν αρκετές βελτιωτικές αλλαγές, ενώ υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Δ.Μ. ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση μέσω της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και των άλλων εργαζομένων που θα ενταχθούν στο μέτρο και που είναι συγκεκριμένες κατηγορίες που ήδη ανακοινώθηκαν.

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Τolminews/άποψη: Το στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά και προσωπικά του Υπουργού Δ.Μ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν ως πρωταρχικό τους μέλημα –και σωστά- την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, που είναι βασικός πυλώνας ενός σύγχρονου Κράτους.
Πιστεύουμε όμως ότι η κυβέρνηση στην έναρξη της επιχείρησης ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, διέπραξε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, που δυστυχώς –κατά τη γνώμη μας- θα  συμβάλλει στη συνέχιση της σαθρής κατάστασης που επικρατεί σε αρκετές δομές της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας.
Αντί να ξεκινήσει την αξιολόγηση, αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση από άνωθεν, δηλαδή από τους υπηρεσιακούς αξιωματούχους, την ξεκίνησε αντίστροφα, από κάτωθεν, απ’ το κατώτερο υπαλληλικό προσωπικό, που ναι μεν σε αρκετές περιπτώσεις φέρει ευθύνες αλλά σαφώς πολύ λιγότερες απ’ αυτούς που άσκησαν και ασκούν κρατική διοίκηση. Σε ένα χαμένο πόλεμο δεν φταίνε οι στρατιώτες, αλλά οι αξιωματικοί. Και στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση είδε το δέντρο και έχασε το δάσος. Πολλά δεινά στην ελληνική δημόσια διοίκηση οφείλονται στην γραφειοκρατική, αλαζονική νοοτροπία και ιδιοκτησιακή αντίληψη ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών της που κατέχουν θέσεις και αξιώματα χωρίς να έχουν τις ικανότητες και τα προσόντα, γιατί είχαν και έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και γιατί είναι εντολοδόχοι ή συμμέτοχοι ενός κομματικού ή παρακομματικού μηχανισμού, ιδίως του κόμματος που σήμερα έφθασε στο ποσοστό του 4% αλλά βέβαια εξακολουθεί να ελέγχει τις διοικητικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού σε ποσοστό που πλησιάζει το 100%!
Αυτός ο μηχανισμός και οι άνθρωποί του  φταίνε πρώτιστα και κύρια για να δεινά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, έμειναν ανέπαφοι   απ’ την κυβέρνηση που παίρνει κεφάλια απλών αθώων εργαζόμενων για να προσφέρει "αίμα" στην τρόικα. Δηλαδή αντί να "κτυπάει τον γάιδαρο κτυπάει το σαμάρι": Πρωθυπουργός και Υπουργός Δ.Μ. αν είχαν μάτια να δουν μακριά και τις ολέθριες επιπτώσεις στη κοινωνική συνοχή και κατ΄ επέκταση στην οικονομία της χώρας και αυτιά που θα άκουγαν το τι λέγεται στην κοινωνία,  θα είχαν  αντιληφθεί ότι η στρατηγική τους είναι απολύτως λανθασμένη  και εγκληματική. Λυπούμαστε που γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά πολύ- πολύ σύντομα αφού « έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες». Και το γράφουμε εμείς που στηρίξαμε αρκετές απ' τις επιλογές της κυβέρνησης...
tolminews